Monteur aan huis

29 juni 2022

Windows 11 upgrade op uw computer of laptop?

Microsoft heeft onlangs Windows 11 uitgebracht. U kunt gratis uw laptop of computer van Windows 10 naar Windows 11 upgraden, als uw device dit toelaat. Wij hebben alle informatie rondom Windows 11 voor u op een rijtje gezet.

Wat is het verschil met Windows 10?

Er zijn een aantal verschillen met Windows 10. De belangrijkste wijziging is het Startmenu, deze heeft een nieuwe indeling gekregen en opent nu midden op het scherm. Ook de startknop is verplaatst naar het midden. Het instellingenmenu en het widget menu hebben een frissere uitstraling gekregen. U kunt gemakkelijk eigen widgets toevoegen, zoals mails en agenda. Lees meer over wat er nieuw is op onze dienstenpagina over Windows 11.

Kan ik Windows 11 op mijn device installeren?

Windows 11 werkt niet op alle computers en laptops. Wanneer uw laptop of computer al redelijk oud is, is er een kans dat u deze niet meer kunt upgraden. Windows 11 heeft meer werkgeheugen en opslagcapaciteit nodig dan Windows 10. Benieuwd of u Windows 11 kunt installeren op uw device? U kunt via de Microsoft website een zogenoemde ‘PC Health Check-App’ downloaden om te kijken of uw laptop of computer compatibel is met Windows 11. 

Twijfelt u of lukt het niet via deze tool? Onze monteurs helpen u graag om te kijken of uw device geschikt is en helpen u met de upgrade naar Windows 11! Lees meer over software installatie door onze monteurs.

Wanneer is mijn laptop of computer aan de beurt?

Iedereen met een geschikte computer of laptop krijgt Windows 11 via de Windows Update aangeboden. Dit kan bij u nog in 2021 gebeuren, maar het is ook mogelijk dat dit pas in bij uw device mogelijk is. 

Extra tip: maak eerst een back-up

Met een back-up maakt u een reservekopie, zodat u zeker weet dat u uw documenten of foto’s niet kwijt raakt. Gaat er iets mis met uw computer of laptop tijdens de upgrade, dan kunt u altijd deze reservekopie terugzetten zodat u weer bij uw bestanden kan. Bij een upgrade naar Windows 11 blijven alle programma’s en bestanden intact, toch adviseren wij altijd om voor de zekerheid van te voren een back-up te maken.

Lukt het niet om een back-up te maken van uw device? Onze ervaren monteurs helpen u op afstand of bij u thuis om een back-up te maken van uw laptop of computer. Wilt u meteen uw device sneller laten maken? De monteurs van Monteur aan Huis controleren uw computer of device grondig en helpen u met het sneller maken, zodat u optimaal kunt genieten van Windows 11!

chat-image

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

We zijn bereikbaar op

Ma t/m vr

08.30 - 21.00

Zaterdag

10.00 - 17.00

Zondag

Gesloten