Monteur aan huis

27 juni 2022

Help, mijn computer of laptop start niet op!

Niets is vervelender dan erachter komen dat uw laptop of computer ineens niet meer opstart. Hij deed het gisteren nog wel?! Of dat u rustig zit te browsen en uw pc ineens uitvalt. Hoe kan dit? Er zijn een aantal mogelijke oorzaken.

De accu van uw laptop is defect


Een probleem die onze monteurs regelmatig tegenkomen; de accu van de laptop is defect. Dit komt vaak voor bij laptops die al wat ouders zijn of intensief gebruikt worden. Leg de laptop eerst een aantal minuten aan de oplader en probeer de laptop dan aan te zetten. Gaat de laptop ook niet meer aan als u hem aan de oplader legt? Het kan zijn dat dit aan de oplader ligt, maar als deze wel brandt, ligt het helaas aan de laptop. 

Wanneer de laptop niet meer opstart, ligt het aan een van de onderdelen in de laptop. Het kan voorkomen dat deze na een aantal uur aan het stroom wel weer opstart met een foutmelding en hij daarna weer goed werkt. Is dit niet geval? Dan is het verstandig om uw laptop naar een computerzaak te brengen of een afspraak te maken met een van onze monteurs. Wij komen bij u aan thuis om te kijken wat er met uw laptop aan de hand is.

Laptop of computer geeft zwart scherm

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw laptop of computer opstart, maar uw scherm zwart blijft. Dit kan betekenen dat uw beeldscherm defect is. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, die u het beste door een ervaren monteur kunt laten onderzoeken.

Er kan ook een probleem met uw besturingssysteem zijn waardoor uw computer of laptop niet meer opstart. Meestal blijft het scherm dan bijvoorbeeld op het Windows logo hangen. Er bestaat een Windows herstel functie op uw laptop of pc, waarmee naar fouten op uw device kunt zoeken of zelfs een back-up kunt maken. Weet u niet zeker hoe dit werkt? Ook dan is het verstandig om de hulp in te schakelen van een specialist. 

Blauw scherm op laptop of computer

Een blauw scherm op uw laptop of computer kan voorkomen na een update of zonder reden gebeuren. Vaak betekent een blauw scherm dat de laptop of computer is vastgelopen, probeer deze daarom eerst opnieuw op te starten. Staat er een foutmelding op het blauwe scherm? Zoek dan met je telefoon op wat deze foutmelding betekent en wat hieraan gedaan kan worden. Staat er geen foutmelding? Het kan zijn dat de nieuwste update niet goed is geïnstalleerd is, er andere software problemen zijn of zelfs een probleem met de hardware.

Weet u niet zeker wat u moet doen of er aan de hand is met uw device? Onze monteurs helpen u graag op afstand of komen bij u thuis voor reparatie. Onze monteurs hebben ook altijd nieuwe laptops mee. Deze kunnen we ook voor u installeren zodat u meteen een werkende laptop heeft!

chat-image

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

We zijn bereikbaar op

Ma t/m vr

08.30 - 21.00

Zaterdag

10.00 - 17.00

Zondag

Gesloten