Monteur aan huis

29 juni 2022

Mijn computer herstellen, kan ik dit zelf?

Wanneer er een probleem is met uw laptop of computer, helpt het vaak om deze te herstellen. Is dit iets wat u gemakkelijk zelf kunt doen of is dit iets wat u beter kunt uitbesteden?

Device opnieuw opstarten

Wanneer u computerproblemen ervaart, is de eerste stap altijd uw device opnieuw opstarten. Heeft u dit al gedaan? Bij een computer kunt u er ook nog voor kiezen om de stekker er voor enkele minuten uit het stopcontact te halen. Helpt dit niet? Bekijk dan in uw update-centrum of u alle recente updates heeft uitgevoerd.

Controleer op virussen

Twijfelt u of uw device misschien besmet is met een computervirus? Laat de virusscanner dan een volledige scan maken van de computer en verwijder de (eventuele) gevonden boosdoener. Heeft u geen virusscanner op uw laptop of computer? Dan adviseren wij om deze te (laten) installeren, zodat u zeker weet dat u in de toekomst beschermd bent. 

Ga aan de slag met systeemherstel

Heeft u bovenstaande uitgevoerd, maar is hier niets uitgekomen? Bij een computer of laptop met Windows kunt u aan de slag met het terugzetten van uw systeem naar het moment dat u nog geen problemen ervaarde met uw device. Met systeemherstel worden de apps of programma’s die u na het herstelpunt heeft geïnstalleerd, verwijderd. Foto’s en bestanden worden niet verwijderd, maar een back-up maken is altijd aan te raden.

De meeste computers maken automatisch herstelpunten aan, deze herstelpunten kunt u gebruiken wanneer u uw computer of laptop terugzet naar een datum uit het verleden. Het is raadzaam om te controleren of Systeemherstel werkt en ingeschakeld is op uw computer. Via systeembeveiliging kunt u zien of dit ingeschakeld is en via ditzelfde scherm kunt u een systeemherstel aanzetten. 

Computer herstel op afstand of thuis

Komt u er niet uit of weet u niet zeker wat er met uw computer aan de hand is? Dan adviseren wij om uw computer naar een specialist te brengen die uw device kan controleren en uw computer kan herstellen. U kunt ook onze monteurs op afstand met u mee laten kijken of een afspraak maken zodat een monteur bij u thuis uw computer kan herstellen. Neem nu contact met ons op voor advies op maat.

chat-image

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

We zijn bereikbaar op

Ma t/m vr

08.30 - 21.00

Zaterdag

10.00 - 17.00

Zondag

Gesloten