Monteur aan huis

29 juni 2022

Back-up maken

Heeft u belangrijke foto’s, documenten of andere bestanden op uw computer of laptop staan? Hoe veilig zijn deze bestanden na een virusaanval of als uw computersysteem crasht? Veel klanten geven aan regelmatig een back-up te maken, echter blijkt dit in de praktijk niet het geval te zijn. Vaak is de reservekopie veel te lang geleden gemaakt of op de verkeerde manier gedaan. Wij raden u aan om een reservekopie programma te gebruiken, zodat u zeker weet dat uw foto's en bestanden altijd veilig zijn. In dit blog behandelen we een aantal mogelijkheden.

Nero BackItUp

Dit is een programma dat dagelijks automatisch back-ups maakt op uw computer of laptop. Daarnaast worden er ook oudere versies van uw bestanden opgeslagen en zijn uw bestanden beveiligd tegen virussen. Als u een bestand wijzigt, zullen alle oudere versies van dat bestand lokaal worden opgeslagen. Zelfs als u een bestand verwijdert of beschadigd heeft, kunt u het altijd terugdraaien!

Online back-up maken

U kunt er ook voor kiezen om uw reservekopie online op te staan, we noemen dit ook wel in de Cloud. U kunt ervoor kiezen om een back-up naast lokaal, ook online op te slaan. Mocht er iets met uw computer gebeuren, dan kunt u altijd online nog bij uw gegevens. Het nadeel is dat u altijd een internetverbinding nodig hebt om bij uw back-up te kunnen. Voorbeelden van deze programma's zijn Microsoft OneDrive, Google Foto's of de iCloud van Apple. Deze diensten zijn gratis tot aan een bepaald aantal GB aan opslag. Daarna kunt u abonnement afsluiten voor meer opslag.

Hulp nodig met een back-up?

Heeft u hulp nodig bij het maken van een reservekopie van uw laptop of computer?  Onze monteurs helpen u graag thuis of op afstand bij het installeren van back-up softwareprogramma's. 

chat-image

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

We zijn bereikbaar op

Ma t/m vr

08.30 - 21.00

Zaterdag

10.00 - 17.00

Zondag

Gesloten