Monteur aan huis

29 juni 2022

Hoe maak ik mijn laptop sneller?

Het is belangrijk om uw laptop goed te onderhouden. Zo voorkomt u dat uw laptop vol raakt, traag wordt of dat zich andere problemen voordoen. Wij geven u aantal tips waarmee u zelf uw laptop snel kunt houden.

Leeg regelmatig de prullenbak van uw laptop

Een van de meest gemakkelijke (en zeer effectieve) manieren om uw laptop sneller te maken is de prullenbak van uw laptop te legen. Als u dit bijvoorbeeld een keer in de maand of een keer in het kwartaal doet, scheelt dit behoorlijk veel ruimte. 

Oude programma’s verwijderen

Er staat bij iedereen op de laptop wel een aantal programma’s of software die niet meer worden gebruikt. Deze programma’s en/of software kunnen wel de nodige ruimte innemen op uw laptop. Wilt u deze zelf verwijderen? Dit kunt u doen met onderstaande stappen:

Windows
1: Klik op de knop Start linksonder in uw laptopscherm.
2: Klik daarna op instellingen (het tandwiel icoon)
3: Kies voor Systeem.
4: Kies nu voor apps en onderdelen (in het linkermenu)
5: U ziet nu een overzicht met alle programma’s. Klik op sorteren om te filteren op de grootte van programma’s.
6: Klik op het programma dat u wilt verwijderen en klik vervolgens op de knop verwijderen. Het programma wordt nu verwijderd.

Mac
1: Klik op Finder op zoek naar Finder in uw zoekbalk.
2: Klik daarna in het linkermenu op apps.
3: U ziet een overzicht met alle programma’s. Klik op sorteren op grootte om te zien welke programma;’s veel ruimte in beslag nemen en u niet meer gebruikt.
4: Klik op het programma dat u wilt verwijderen en kies vervolgens voor verplaats naar prullenmand. U kunt het programma ook slepen naar uw prullenmand. 

Laat een monteur met u meekijken

Weet u niet zeker of het programma of de software belangrijk is? Laat dan iemand met u meekijken. U kunt ook altijd contact met ons opnemen. Onze ervaren monteurs kijken graag (op afstand) met u mee. Daarnaast kunnen ze u nog meer tips geven om uw laptop sneller te maken! of kunnen ze u adviseren over een onderhoudsbeurt van uw laptop!

chat-image

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

We zijn bereikbaar op

Ma t/m vr

08.30 - 21.00

Zaterdag

10.00 - 17.00

Zondag

Gesloten